• Opleidingen
 • Log in
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Kabelweg 50
  1014 BB Amsterdam
  085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Davida Mels

  Docent

  Mijn naam is Davida Mels
  Vanaf 8-jarige leeftijd wilde ik geneeskunde studeren. Ik zag mezelf in een jeep als arts door de bush in Afrika zag rijden. Het avontuur en contact maken met andere mensen uit andere culturen sprak me al jong erg aan.
  Ik ben 2 keer uitgeloot voor geneeskunde. Dat was in eerste instantie een enorme tegenvaller. Mijn droom als arts in het buitenland wat ik als een soort roeping/ bestemming voor mijn leven zag, viel in duigen.
  Ik kon me herpakken en koos voor Gezondheidswetenschappen in Maastricht met als afstudeerrichting geestelijke gezondheidskunde. Deze afstudeerrichting is vergelijkbaar met klinische psychologie. Achteraf gezien denk ik dat het ‘uitgeloot zijn’ een goede wending heeft gegeven aan mijn leven, omdat het werken als psycholoog beter bij me past dan werken als arts.
  Ik heb in mijn opleiding mijn interesse in andere culturen kwijt gekund in een bachelor scriptie over ‘de westerse psychiatrie in de Afrikaanse cultuur’ en een afstudeerscriptie over vluchtelingenjongeren. Na mijn opleiding kon ik deze interesse kwijt in het werken als psycholoog met volwassen vluchtelingen. Naast mijn werk heb ik veel gereisd.
  Een volgende ‘carrierestap’ was werken in een doventeam waarbij psychologische hulp werd gegeven aan dove of slechthorende volwassenen. Ik werkte veel samen met tolken en leerde zelf ook gebarentaal. Het werken met dove mensen was een nieuwe wereld voor mij. Ik kwam in aanraking met een heel andere cultuur met eigen gebruiken, interactie en omgangsvormen.
  De laatste grote stap die ik maakte in de hulpverlening was de overstap naar het werken met kinderen en jeugdigen. Dit doe ik sinds 2006 in Zwolle en hier ligt echt mijn hart. Ik heb tijdens het werken met deze doelgroep verschillende opleidingen gevolgd, waaronder de opleiding tot GZ-psycholoog, opleiding tot cognitief gedragstherapeut, EMDR basisopleiding, systeemgericht werken, oplossingsgerichte therapie en afgelopen jaar de eenjarige opleiding spelpsychotherapie. Ik werkte bij verschillende instellingen in Zwolle en een periode in een outreachend bemoeizorg team (FACT methodiek).
  Wat me aanspreekt aan zowel werken met mensen uit een andere cultuur, werken met dove of slechthorende mensen als werken met kinderen en jeugdigen is op creatieve wijze contact maken en op creatieve wijze de theoretische kennis vertalen naar de praktijk. Dat ondersteun ik graag met metaforen, tekeningen, poppetjes enz. zodat de ander het ook echt begrijpt en er iets mee kan.
  Door de jaren heen heb ik ervaren dat het werkt om naast clienten staan, echt aan te sluiten en te werken met je hart. Het is belangrijk het systeem te betrekken en outreachend te werken wanneer dat nodig is. Een goede theoretische ondergrond is belangrijk, maar ook ‘out of the box’ kunnen denken en creatief met alle kennis kunnen omgaan, zodat het ook werkt in de praktijk. In de loop van de tijd ben ik ook steeds ‘holistischer’ gaan werken. De problematiek of hulpvraag vanuit verschillende invalshoeken bekijken en wanneer nodig vanuit verschillende invalshoeken behandelen.
  Graag wil ik deze kennis en ervaring delen met collega’s uit het werkveld. Dat is de reden dat ik heb gekozen voor het geven van de opleiding psychosociale basiskennis bij Con Amore.
  Ik zie er naar uit jullie in de lessen te ontmoeten en hoop ook van jullie te leren.

  Opleidingen/Kennis

  Geestelijke Gezondheidskunde
  Gezondheidspyschologie
  EMDR
  Cognitieve Gedragstherapie
  Speltherapie

  Werkervaring:
  Sociale psychiatrie volwassenen
  Psycholoog doventeam
  GZ psychologie kinder en jeugd psychiatrie

  Geeft les in:

  PsBK

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Contact
 • Conamore B.V.
  Transformatorweg 30
  1014AK Amsterdam 085 401 9368 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.