fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Davida Mels

  Docent Psychosociale Basiskennis

  Over Davida Mels

  Mijn naam is Davida Mels. Vanaf 8-jarige leeftijd wilde ik Geneeskunde studeren. Ik zag mezelf in een jeep als arts door de bush in Afrika rijden. Het avontuur en contact maken met andere mensen uit andere culturen spraken me al jong erg aan.

  Ik ben twee keer uitgeloot voor Geneeskunde. Dat was in eerste instantie een enorme tegenvaller. Mijn droom als arts in het buitenland wat ik als een soort roeping/bestemming voor mijn leven zag, viel in duigen.

  Ik kon me herpakken en koos voor Gezondheidswetenschappen in Maastricht met als afstudeerrichting geestelijke gezondheidskunde. Deze afstudeerrichting is vergelijkbaar met Klinische Psychologie. Achteraf gezien denk ik dat het ‘uitgeloot zijn’ een goede wending heeft gegeven aan mijn leven, omdat het werken als psycholoog beter bij me past dan werken als arts.

  Ik heb in mijn opleiding mijn interesse in andere culturen kwijt gekund in een bachelor scriptie over ‘de westerse psychiatrie in de Afrikaanse cultuur’ en een afstudeerscriptie over vluchtelingenjongeren. Na mijn opleiding kon ik deze interesse kwijt in het werken als psycholoog met volwassen vluchtelingen. Naast mijn werk heb ik veel gereisd.

  Een volgende ‘carrièrestap’ was werken in een doventeam waarbij psychologische hulp werd gegeven aan dove of slechthorende volwassenen. Ik werkte veel samen met tolken en leerde zelf ook gebarentaal. Het werken met dove mensen was een nieuwe wereld voor mij. Ik kwam in aanraking met een heel andere cultuur met eigen gebruiken, interactie en omgangsvormen.

  De laatste grote stap die ik maakte in de hulpverlening was de overstap naar het werken met kinderen en jeugdigen. Dit doe ik sinds 2006 in Zwolle en hier ligt echt mijn hart. Ik heb tijdens het werken met deze doelgroep verschillende opleidingen gevolgd, waaronder de opleiding tot GZ-psycholoog, opleiding tot cognitief gedragstherapeut, EMDR basisopleiding, systeemgericht werken, oplossingsgerichte therapie en afgelopen jaar de eenjarige opleiding Spelpsychotherapie. Ik werkte bij verschillende instellingen in Zwolle en een periode in een ‘outreachend’ bemoeizorg team (FACT methodiek).

  Wat me aanspreekt aan zowel werken met mensen uit een andere cultuur, werken met dove of slechthorende mensen als werken met kinderen en jeugdigen, is op creatieve wijze contact maken en op creatieve wijze de theoretische kennis vertalen naar de praktijk. Dat ondersteun ik graag met metaforen, tekeningen, poppetjes enz. zodat de ander het ook echt begrijpt en er iets mee kan.

  Door de jaren heen heb ik ervaren dat het werkt om naast cliënten staan, echt aan te sluiten en te werken vanuit je hart. Het is belangrijk het systeem te betrekken en ‘outreachend’ te werken wanneer dat nodig is. Een goede theoretische ondergrond is belangrijk, maar ook ‘out of the box’ kunnen denken en creatief met alle kennis kunnen omgaan, zodat het ook werkt in de praktijk. In de loop van de tijd ben ik ook steeds meer holistisch gaan werken. De problematiek of hulpvraag vanuit verschillende invalshoeken bekijken en wanneer nodig vanuit verschillende invalshoeken behandelen.

  Graag wil ik deze kennis en ervaring delen met collega’s uit het werkveld. Dat is de reden dat ik heb gekozen voor het geven van de opleiding Psychosociale Basiskennis bij Con Amore. Ik kijk ernaar uit jullie in de lessen te ontmoeten en hoop ook van jullie te leren.

  Opleidingen & kennis

  Geestelijke Gezondheidskunde
  Gezondheidspsychologie
  EMDR
  Cognitieve Gedragstherapie
  Speltherapie

  Werkervaring

  Sociale psychiatrie volwassenen
  Psycholoog doventeam
  GZ psychologie kinder- en jeugdpsychiatrie

  Geeft les in

  Psychosociale Basiskennis

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024