fbpx
 • nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Joyce de Bruin

  Docent Medische Basiskennis

  Over Joyce de Bruin

  Mijn naam is Joyce de Bruin. Ik ben een mens dat bruist van energie en liefde. Liefde voor de medemens en voor onze Moeder Aarde. Ik heb als arts gewerkt in het ziekenhuis, maar vond daar niet de rol die bij me past. Ik heb allerlei paden bewandeld en cursussen gevolgd om me te verrijken als mens en dokter.

  Ik ben afgestudeerd als arts in 2001 en ben mijn carrière begonnen als Klinisch Geneticus in opleiding. Ik heb me gespecialiseerd in onderzoek naar erfelijke vormen van kanker. Een onderwerp waarin zoveel baanbrekend onderzoek te doen is. Ik merkte echter als arts, dat ik in deze functie mensen niet kon genezen.

  Een groot deel van mijn werk in de spreekkamer had te maken met het voeren van slechtnieuwsgesprekken. Ik ben dan ook na 3 jaar overgestapt naar de spoedeisende geneeskunde. Ik had het idee dat ik mensen daar in alle haastige spoed toch kon helpen en begeleiden. Fantastisch werk, gespecialiseerd Spoedeisende Hulp Arts sinds 2010, mensen helpen in kritieke situaties, families bijstaan zoveel als mogelijk.

  Maar ook dit werk paste niet geheel bij mij. Ik miste de diepgang in menselijke relaties, de continuïteit van de zorg en ik kreeg meer en meer een “nare bijsmaak” van de zorg in het ziekenhuis. Mensen worden m.i. beschouwd als “objecten”, een fysiek probleem. Er wordt niet of nauwelijks aandacht besteed aan de mens in zijn totaliteit: fysiek, geestelijk en spiritueel. Het ziekenhuis draait om presteren; tijd en geld staan op de voorgrond.

  In 2013 heb ik gewerkt in een hospice, als arts. Niets is voor mij zo bijzonder als in die laatste fase er voor mensen te zijn. Gewoon te zijn… als mens, vanuit het hart; mensen in de laatste fase van hun leven begeleiden, terug naar het Al, terug naar huis, in alle respect en waardigheid, dat is één van mijn missies. Op dit moment ben ik een holistisch hospice aan het opzetten in het zuiden van het land.

  Ik heb cursussen gevolgd zoals “intuïtieve dans”, shamanitische cursussen en “Mindfullness en Cognitieve Therapie”. Ik geef dans- en meditatieworkshops door het hele land en ik geef dans- en meditatietherapie aan huis. Daarnaast ben ik bezig ambulante spirituele palliatieve zorg op te zetten voor stervenden aan huis.

  Spiritualiteit is voor mij belangrijk. Ik probeer zo bewust mogelijk in het leven te staan, keuzes te maken vanuit het hart, mensen te helpen in de breedste zin van het woord. Ten aanzien van gezondheidszorg zou ik graag een wereld willen zien en mee helpen deze te creëren, waarin reguliere en alternatieve zorg elkaar omarmen.

  Heb ik ook les gegeven? Jawel! Met passie! Voor de Malva opleiding heb ik Medische Basiskennis gegeven, met veel plezier. Het menselijk lichaam, wat maakt dat onze lichamen functioneren, hoe we in elkaar zitten, vind ik ontzettend boeiend en ik deel dan ook met veel plezier en passie mijn kennis met jullie.

  Opleidingen & kennis

  Geneeskunde Studie
  Opleiding Klinisch Geneticus
  Specialisatie SEH-arts
  Cursus Mindfulness en Cognitieve Gedragstherapie
  Managementcursus
  Meditatie- en danscursussen wereldwijd
  Wijsheid van Moeder Aarde
  Cursus Stervensbegeleiding

  Werkervaring

  VOF Management en organisatie Internationaal “Little Grandmother”
  Arts verpleeghuis en hospice
  SEH-arts
  Klinisch Geneticus i.o.
  Dans- en meditatieworkshops door Nederland
  Dans- en meditatietherapeut
  Opzetten hospice in Limburg “Aon de Grens”
  Opzetten “Gagol therapie” voor mensen met Alzheimer in Nederland

  Geeft les in

  Medische Basiskennis

  Nascholing Het tweede brein, de darmen
  Nascholing De verbinding tussen darmen en brein
  Nascholing Epigenetica, een blauwdruk
  Nascholing Palliatieve zorg in de laatste levensfase
  Nascholing Leven vanuit je hart
  Nascholing Het brein en ons bewustzijn

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024