Mijn naam is Carla van Wensen en ik werk sinds 1998 in mijn praktijk voor Integrale kindertherapie. Hier zie ik kinderen met hechtingsproblematiek (vooral pleeg- en adoptiekinderen), onbegrepen gedrag en onbegrepen lichamelijke klachten.
Kijken naar het bewegen van het kind, luisteren naar zijn lichaamstaal, vertrouwend op dat wat zijn spieren vertellen. Het is een fantastische manier om te ontdekken wat er fysiek en emotioneel speelt. Samen gaan we aan de slag: speels en luchtig. Ik luister, vraag en raak sleutelgebieden aan om deurtjes te openen. Emoties en spanningen kunnen wegvloeien, waardoor er weer beweging komt. Fysiek en emotioneel. Praten is niet nodig. Alles kan, alles mag. Het lichaam vertelt het verhaal.
Na mijn opleiding tot fysiotherapeut en later manueel therapeut gericht op huilbaby’s en kinderen, bleven er nog veel vragen over. Waarom geneest het ene kind wel volgens ‘het boekje’ en het andere kind niet? Het bleek het begin van een mooie ontdekkingsreis in de complementaire geneeswijzen die nog steeds voortduurt.
Steeds weer komen er nieuwe avonturen op mijn pad, waarin ik vooral veel over mezelf leer. En die bovendien steeds nieuwe vragen oproepen. Inmiddels weet ik wel: wanneer we het kind als uniek wezen zien in zijn totale fysieke en emotionele functioneren, kunnen veel klachten, spanningen en problemen voorkomen worden. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.
Fysiotherapeut/Manueel therapeut
Neuro-Emotionele-Integratie (NEI/kinderNEI)
NLP
Vitaliteitskunde
EMDR
Psycho-Neuro-Immunologie (PNI)
Reflexintegratie volgens de masgutova methode
Movement based learning.
Eigen praktijk voor Integrale kindertherapie
Auteur van diverse boeken (Help…ik voel zoveel, Prachtig lastig: reflexpatronen en niet begrepen gedrag en Woelig gevoelig – Uitgeverij SWP)
Docent zorgverleners in de onlosmakelijke verbinding tussen het brein en het lijf, primaire reflexen, neuro-emotionele integratie en meer.
Kinderen: primaire reflexen en onbegrepen gedrag
Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
Lees hier hoe wij omgaan met deze data.