• nl en
 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Post Type Selectors
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Con Amore Blog

  Interviews met therapeuten en onze geliefde docenten, interessante artikelen, recensies & nieuwtjes: je vindt het op ons blog!

  Holistische coaching: 7 tips om je praktijk te starten

  Beginnen met een praktijk kan overweldigend zijn. In deze blog lees je 7 waardevolle tips om je praktijk in holistische coaching te starten.

  Lees verder

  Massagetherapeut vertrouwt verkleuring rond tepel niet

  Zoals je misschien wel weet, mag je als therapeut geen diagnose stellen. Maar wat als je iets op het lichaam van je cliënt ziet, wat je niet vertrouwt? Wat doe je dan?

  Lees verder

  Wat leer je in een opleiding tot holistisch therapeut of coach?

  Ben je geïnteresseerd in een opleiding tot holistisch therapeut of coach? Overweeg je een carrièreswitch en voel je je aangetrokken tot de holistische visie? In deze blog ontdek je wat een opleiding tot holistisch therapeut of coach inhoudt en welke mogelijkheden er zijn na afronding van de opleiding.

  Lees verder

  Hoe word je een holistisch therapeut?

  Als holistisch therapeut help je je cliënten om alle gebieden in hun leven met elkaar in balans te brengen. In deze blog lees je wat een holistisch therapeut doet en hoe je zelf holistisch therapeut kunt worden.

  Lees verder

  Acupuncturist signaleert psychische aandoening

  In dit waargebeurde verhaal komt een cliënt bij een acupuncturist met ernstige pijnklachten in haar lichaam. De acupuncturist krijgt tijdens haar anamnese al snel door dat er meer aan de hand is.

  Lees verder

  Holistisch helen: de kracht van emotionele ontlading

  Dennis van Miltenburg is holistisch trainer, coach en therapeut. Door zijn eigen helingsproces kwam hij tot een methodiek waarin het ontladen van emoties centraal staat. Hiermee helpt hij mensen om van ziektes, blessures, angsten en trauma’s af te komen.

  Lees verder

  Therapeut legt verkeerd vermoeden ADHD bloot

  In deze waargebeurde casus bezoekt tiener Zoë een therapeut om hulp te krijgen bij haar ADHD. Met doortastende vragen ondervindt de therapeut waarom het belangrijk is om niet klakkeloos uit te gaan van de vermoedens van anderen.

  Lees verder

  5 stappen om meer cliënten aan te trekken

  Er zijn 5 pilaren die een essentiële impact hebben op het succes van je website. Dit betekent eigenlijk dat er 5 knoppen zijn waar je aan kunt draaien, om het aantal cliënten via je website op te schalen. De reden dat deze onderdelen zo belangrijk zijn, is omdat dit de kerncijfers zijn die inzicht geven in het succes dat jij behaalt.

  Lees verder

  Therapeut maakt flinke fout in behandeltraject

  Fouten zijn menselijk en een kans om te leren. Maar wat als je als therapeut een fout maakt? Dan kan dit gevolgen hebben voor iemands gezondheid. In dit waargebeurde verhaal maakt therapeut Rose een fout in het behandeltraject van haar cliënt.

  Lees verder

  Veroudering: een ziekte die bestreden kan worden? (deel 2)

  In deze blog verkent Albert wat je concreet kan doen en welke tips je kunt geven aan je cliënten om veroudering tegen te gaan, hopelijk zonder de ongemakken, ouderdomskwalen en chronische ziekten die meestal optreden aan het einde van het leven.

  Lees verder

  Opmerkzame therapeut redt leven van cliënt

  In dit waargebeurde verhaal redde een burn-out therapeut dankzij haar kennis over het menselijk lichaam mogelijk het leven van haar cliënt.

  Lees verder

  Veroudering: een ziekte die bestreden kan worden? (deel 1)

  Stel je eens voor dat jij in goede gezondheid 130 wordt, of 150, of nog ouder. En niet alleen jij, maar ook je familie, vrienden, kinderen en kleinkinderen. Dwaze fantasie? Steeds meer wetenschappers verwachten dat dit werkelijkheid wordt in de nabije toekomst.

  Lees verder

  Samenwerking huisarts loopt stroef, coach dringt aan op medisch specialist

  Samenwerken met de reguliere zorg is niet altijd makkelijk. Dat ondervindt lifestyle coach Femke aan den lijve.

  Lees verder

  De eerste 1000 dagen: de blauwdruk van ons bestaan

  We hebben lang gedacht dat genen alles bepaalden. Nu weten we: met name gedurende de eerste 1000 dagen van ons bestaan kunnen we enorme invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van kinderen.

  Lees verder

  Samenwerking psychiater en integratief therapeut bij depressie

  “Een cliënt met een klinische depressie meldde zich bij mij. Dankzij mijn opgedane kennis, wist ik hoe ik haar wel én niet kon helpen."

  Lees verder

  Je autonome zenuwstelsel: van overleven naar leven

  Trauma verandert ons autonome zenuwstelsel. Op den duur kan dat allerlei ziektes veroorzaken. “De polyvagaaltheorie biedt inzicht en handvatten om dat proces om te keren”, zegt basisarts, therapeut en Con Amore-docent Esther van den Enden. Ze licht de theorie toe en deelt 2 krachtige oefeningen voor een gezond zenuwstelsel. 

  Lees verder

  De therapeutische kracht van de natuur

  De blauwe en groene kleuren kalmeren. Bomen, dieren en wolken kunnen onbewuste processen spiegelen. Coachen in de natuur kent vele therapeutische voordelen. “Je cliënten komen letterlijk in beweging en je laadt er zelf ook van op”, zegt psycholoog, natuurcoach en gids Henk Petter.

  Lees verder

  "Ademwerk hoort in elke therapievorm"

  Met ademwerk houden we ons lichaam gezond en kunnen we ons bevrijden van opgeslagen spanningen en trauma’s. “De adem is de basis van onze gezondheid. Met ademwerk zijn je therapiesessies compleet”, zegt ademwerk instructeur en Con Amore-docent Peter Vermeiren.

  Lees verder

  Rouwen, hoe doe je dat?

  Con Amore-journalist Marijke van der Linde verliest een dierbare vriend en ervaart voor het eerst diepe rouw. Ze probeert het verlies op haar eigen manier een plekje te geven. “Rouw is persoonlijk en kan ook mooi zijn.”

  Lees verder

  Muziektherapie bij dementie

  Luisteren naar bekende liedjes en samen zingen: muziek roept emoties en (geluks)gevoelens op. Ook stimuleert het herinneringen én heeft het geen vervelende bijwerkingen. Een hoop redenen om muziektherapie in te zetten bij dementie. Con Amore loopt een dag mee met muziektherapeut Marian Jaspers Faijer.

  Lees verder

  Psycholoog Anoek over het begeleiden van hooggevoelige cliënten

  Eén op de vijf mensen is hooggevoelig. Ook zijn HSP’ers gevoeliger voor trauma-ontwikkeling. Veel van je cliënten zijn dus hooggevoelig. Òf misschien ben je het zelf. “Goede zorgverlening en zelfzorg zijn belangrijk”, zegt Con-Amore docent en psycholoog Anoek Drieman, die zelf ook hooggevoelig is.

  Lees verder

  7 tips om prikkelbare darmen onder controle te krijgen

  Het prikkelbare darm syndroom (PDS) is de meestvoorkomende chronische darmstoornis. Tot op de dag van vandaag is er nog geen medicijn die alle klachten in één keer laat verdwijnen. Met deze tips breng je je lichaam en geest in balans en verminder je de klachten.

  Lees verder

  Kijk mee in de snijzaal

  Nieuwsgierig naar hoe een gezond of ongezond lichaam functioneert? Krijg een indruk van hoe een anatomieles in de snijzaal eraan toegaat en laat je meenemen op een bijzondere reis door het lichaam.

  Lees verder

  Weerbaarheid tegen chronische stress

  Coronacrisis. Klimaatcrisis. Economische crisis. De crisissen slaan ons om de oren… Hoe maken we onszelf weerbaar tegen alle stress waarin we tegenwoordig leven? En valt er ook iets te leren van een crisis? We vroegen het aan holistisch arts, stress expert en Con Amore-docent Gerhard Böckler.

  Lees verder

  7 tips voor gezonde darmen

  Je darmen spelen een belangrijke rol voor je gezondheid. Zo hebben onze darmen invloed op onze weerstand, ons humeur en onze hersenen. Zorg je goed voor je darmen, dan kun je tal van ziektes voorkomen en genezen. Con Amore-docenten Vera van Randwijck (voedingsdeskundige en darmtherapeut) en Joyce de Bruin (arts en expert meditatie & mindfulness) geven tips op het gebied van voeding, rust en zingeving.

  Lees verder

  Het beste van twee werelden

  Fleur Aukema (Ayurveda practitioner, Jyotisha en holistisch coach) vulde haar kennis van een oeroude levenswijze aan met moderne geneeskunde. Ze studeerde Ayurveda én Medische en Psychosociale Basiskennis. Dat komt haar cliënten ten goede. “We pakken klachten aan bij de bron en zetten waar nodig reguliere zorg in.”

  Lees verder

  Wim Hof methode: werkt het echt?

  Elke ochtend een koude douche en ademhalingsoefeningen doen. Word je echt gezonder van de Wim Hof methode? We duiken in de wetenschap én onder de koude douche.

  Lees verder

  Het belang van gezonde hechting

  Het liefst ziet gezinstherapeut en Con Amore-docent Margriet Noot dat álle jonge ouders en therapeuten haar nascholing/cursus over hechting volgen. “De relatie tussen ouder en kind is de bron. Daar kunnen we onnoemelijk veel problemen voorkomen en oplossen.”

  Lees verder

  7 tips om je cliënt te helpen tijdens de overgang

  Geen overgang zonder klachten. Hoe help je je cliënt tijdens deze uitdagende periode? Voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut en Con Amore-docent Vera geeft 7 tips. 

  Lees verder

  Verbinden met je levensmissie

  Hoe overleef je het als beginnend therapeut? Journey-coach Floor Snoeijer vertelt over in het diepe springen, overboord gegooide marketingstrategieën en leven in overvloed. “Ik zit zelden op social media. Toch vinden de juiste cliënten me.”

  Lees verder

  “Het is mooi om mensen een vredige dood te kunnen geven”

  Mensen waardig laten sterven, het is de roeping van Con Amore-docent Joyce de Bruin. Ze behandelt euthanasie-aanvragen, biedt een luisterend oor, mindfulness of een vleugje sjamanisme. “Ik wil mensen de fijnste transitie geven, daarom denk ik out of the box.”

  Lees verder

  Gabor Maté over het verband tussen onderdrukte emoties, stress en ziekte

  ‘Wanneer we beter naar ons lichaam luisteren, kunnen we ziekte voorkomen en onszelf helen.’ Dat is de boodschap van arts, veelgevraagd spreker en bestsellerauteur Gabor Maté. In zijn boek "Wanneer het lichaam 'nee' zegt", laat hij de onlosmakelijke link zien tussen trauma en ziekte.

  Lees verder

  Faalangst: de zelfvervullende voorspelling

  Faalangst komt in verschillende gradaties voor en kan verschillende levensgebieden beslaan. Waar de een voornamelijk last heeft op het gebied van studeren, heeft de ander weer last om voor een groep te spreken. Laat jij je 'verleiden' door de zelfvervullende voorspelling van faalangst of doorbreek je de cirkel?

  Lees verder

  Column: een jaar vol transformatie

  De afgelopen 1,5 jaar was voor iedereen een periode vol uitdagingen. We hebben allemaal ervaren wat een wereldwijde crisis met ons en de samenleving doet. In dit column uit de pen van Con Amore directeur Sylvester Jansen, lees je hoe Con Amore deze periode is doorgekomen en hoe wij tegen de coronacrisis aankijken.

  Lees verder

  “Therapeuten kunnen huisartsen veel zorg uit handen nemen”

  Huisartsen hebben het druk. En veel patiënten worden heel goed of soms beter geholpen binnen de complementaire zorg. Je bent dus hartstikke nodig als therapeut. Hoe krijg je die doorverwijzing? Integraal sportarts en Con Amore-docent Ria geeft tips.

  Lees verder

  Hoe schrijf je een verslag aan de huisarts?

  Een verslag aan de huisarts over de behandeling van je cliënt kan enorm waardevol zijn voor het helingsproces van je cliënt. Maar hoe schrijf je zo'n verslag?

  Lees verder

  “Besef dat je werk levensveranderend is”

  Durf je de bedragen te vragen die jouw sessies werkelijk waard zijn? Werk je op tijden die je zelf fijn vindt? In andere woorden: werk je vanuit zelfliefde? “Je cliënten helpen vanuit een gevoel van eigenwaarde maakt je een betere therapeut”, benadrukt psycholoog, spiritueel businesscoach en Con Amore-docent Rose Jansen.

  Lees verder

  Kambo: een detox voor lichaam en geest

  In de Amazone gebruiken inheemse stammen al eeuwenlang Kambo als medicijn voor tal van fysieke en mentale kwalen. Ook in het westen wint het antibacteriële slijm van de groene boomkikker aan populariteit. Onze journalist Marijke van der Linde ondergaat een ritueel.

  Lees verder

  “Voeding speelt grote rol bij mijn psoriasis”

  "Het begon met plekken op mijn oog en geslachtsdelen. Ik was net ‘ontdekt’ als model en kreeg ik de eerste opdrachten binnen. ‘Je hebt psoriasis, vier verschillende vormen’, zei de dermatoloog. Ik schrok me kapot." Pillen, zalfjes, lichttherapie - Roy Hulshof probeerde het allemaal. Niets hielp, totdat hij startte met een speciaal dieet.

  Lees verder

  5 Big Pharma documentaires die je niet mag missen

  We slikken wereldwijd steeds meer pillen. Is dat eigen wil of draait de marketingafdeling op volle toeren? Deze vijf documentaires geven elk op hun eigen manier een inkijk in de dubieuze wereld van de farmacie.

  Lees verder

  Kijktip: documentaire 'Heal' over het zelfhelend vermogen

  De documentaire 'Heal' maakt impact. De documentaire volgt director Kelly Noonan Gores tijdens haar zoektocht naar de genezende kracht van de eigen geest. ‘Heal’ laat zien hoe gedachten, geloofsovertuigingen en emoties invloed hebben op je gezondheid.

  Lees verder

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Nu aanmelden

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2024