• nl en
 • Magazine
 • Menu
 • Info
 • Contact
 • Con Amore Opleidingen
  p/a BounceSpace
  Overtoom 141
  1054 HG Amsterdam
  085 888 9315 info@conamore.com
 • Volg ons
 • Con Amore Blog

  Interviews met therapeuten en onze geliefde docenten, interessante artikelen, recensies & nieuwtjes: je vindt het op ons blog!

  Je autonome zenuwstelsel: van overleven naar leven

  Trauma verandert ons autonome zenuwstelsel. Op den duur kan dat allerlei ziektes veroorzaken. “De polyvagaaltheorie biedt inzicht en handvatten om dat proces om te keren”, zegt basisarts, therapeut en Con Amore-docent Esther van den Enden. Ze licht de theorie toe en deelt 2 krachtige oefeningen voor een gezond zenuwstelsel. 

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  De therapeutische kracht van de natuur

  De blauwe en groene kleuren kalmeren. Bomen, dieren en wolken kunnen onbewuste processen spiegelen. Coachen in de natuur kent vele therapeutische voordelen. “Je cliënten komen letterlijk in beweging en je laadt er zelf ook van op”, zegt psycholoog, natuurcoach en gids Henk Petter.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  "Ademwerk hoort in elke therapievorm"

  Met ademwerk houden we ons lichaam gezond en kunnen we ons bevrijden van opgeslagen spanningen en trauma’s. “De adem is de basis van onze gezondheid. Met ademwerk zijn je therapiesessies compleet”, zegt ademwerk instructeur en Con Amore-docent Peter Vermeiren.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Rouwen, hoe doe je dat?

  Con Amore-journalist Marijke van der Linde verliest een dierbare vriend en ervaart voor het eerst diepe rouw. Ze probeert het verlies op haar eigen manier een plekje te geven. “Rouw is persoonlijk en kan ook mooi zijn.”

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Muziektherapie bij dementie

  Luisteren naar bekende liedjes en samen zingen: muziek roept emoties en (geluks)gevoelens op. Ook stimuleert het herinneringen én heeft het geen vervelende bijwerkingen. Een hoop redenen om muziektherapie in te zetten bij dementie. Con Amore loopt een dag mee met muziektherapeut Marian Jaspers Faijer.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Psycholoog Anoek over het begeleiden van hooggevoelige cliënten

  Eén op de vijf mensen is hooggevoelig. Ook zijn HSP’ers gevoeliger voor trauma-ontwikkeling. Veel van je cliënten zijn dus hooggevoelig. Òf misschien ben je het zelf. “Goede zorgverlening en zelfzorg zijn belangrijk”, zegt Con-Amore docent en psycholoog Anoek Drieman, die zelf ook hooggevoelig is.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  7 tips om prikkelbare darmen onder controle te krijgen

  Het prikkelbare darm syndroom (PDS) is de meestvoorkomende chronische darmstoornis. Tot op de dag van vandaag is er nog geen medicijn die alle klachten in één keer laat verdwijnen. Met deze tips breng je je lichaam en geest in balans en verminder je de klachten.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Kijk mee in de snijzaal

  Nieuwsgierig naar hoe een gezond of ongezond lichaam functioneert? Krijg een indruk van hoe een anatomieles in de snijzaal eraan toegaat en laat je meenemen op een bijzondere reis door het lichaam.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Weerbaarheid tegen chronische stress

  Coronacrisis. Klimaatcrisis. Economische crisis. De crisissen slaan ons om de oren… Hoe maken we onszelf weerbaar tegen alle stress waarin we tegenwoordig leven? En valt er ook iets te leren van een crisis? We vroegen het aan holistisch arts, stress expert en Con Amore-docent Gerhard Böckler.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  7 tips voor gezonde darmen

  Je darmen spelen een belangrijke rol voor je gezondheid. Zo hebben onze darmen invloed op onze weerstand, ons humeur en onze hersenen. Zorg je goed voor je darmen, dan kun je tal van ziektes voorkomen en genezen. Con Amore-docenten Vera van Randwijck (voedingsdeskundige en darmtherapeut) en Joyce de Bruin (arts en expert meditatie & mindfulness) geven tips op het gebied van voeding, rust en zingeving.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Het beste van twee werelden

  Fleur Aukema (Ayurveda practitioner, Jyotisha en holistisch coach) vulde haar kennis van een oeroude levenswijze aan met moderne geneeskunde. Ze studeerde Ayurveda én Medische en Psychosociale Basiskennis. Dat komt haar cliënten ten goede. “We pakken klachten aan bij de bron en zetten waar nodig reguliere zorg in.”

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Wim Hof methode: werkt het echt?

  Elke ochtend een koude douche en ademhalingsoefeningen doen. Word je echt gezonder van de Wim Hof methode? We duiken in de wetenschap én onder de koude douche.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Het belang van gezonde hechting

  Het liefst ziet gezinstherapeut en Con Amore-docent Margriet Noot dat álle jonge ouders en therapeuten haar nascholing/cursus over hechting volgen. “De relatie tussen ouder en kind is de bron. Daar kunnen we onnoemelijk veel problemen voorkomen en oplossen.”

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  7 tips om je cliënt te helpen tijdens de overgang

  Geen overgang zonder klachten. Hoe help je je cliënt tijdens deze uitdagende periode? Voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut en Con Amore-docent Vera geeft 7 tips. 

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Verbinden met je levensmissie

  Hoe overleef je het als beginnend therapeut? Journey-coach Floor Snoeijer vertelt over in het diepe springen, overboord gegooide marketingstrategieën en leven in overvloed. “Ik zit zelden op social media. Toch vinden de juiste cliënten me.”

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  “Het is mooi om mensen een vredige dood te kunnen geven”

  Mensen waardig laten sterven, het is de roeping van Con Amore-docent Joyce de Bruin. Ze behandelt euthanasie-aanvragen, biedt een luisterend oor, mindfulness of een vleugje sjamanisme. “Ik wil mensen de fijnste transitie geven, daarom denk ik out of the box.”

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Gabor Maté over het verband tussen onderdrukte emoties, stress en ziekte

  ‘Wanneer we beter naar ons lichaam luisteren, kunnen we ziekte voorkomen en onszelf helen.’ Dat is de boodschap van arts, veelgevraagd spreker en bestsellerauteur Gabor Maté. In zijn boek "Wanneer het lichaam 'nee' zegt", laat hij de onlosmakelijke link zien tussen trauma en ziekte.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Faalangst: de zelfvervullende voorspelling

  Faalangst komt in verschillende gradaties voor en kan verschillende levensgebieden beslaan. Waar de een voornamelijk last heeft op het gebied van studeren, heeft de ander weer last om voor een groep te spreken. Laat jij je 'verleiden' door de zelfvervullende voorspelling van faalangst of doorbreek je de cirkel?

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Column: een jaar vol transformatie

  De afgelopen 1,5 jaar was voor iedereen een periode vol uitdagingen. We hebben allemaal ervaren wat een wereldwijde crisis met ons en de samenleving doet. In dit column uit de pen van Con Amore directeur Sylvester Jansen, lees je hoe Con Amore deze periode is doorgekomen en hoe wij tegen de coronacrisis aankijken.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  “Therapeuten kunnen huisartsen veel zorg uit handen nemen”

  Huisartsen hebben het druk. En veel patiënten worden heel goed of soms beter geholpen binnen de complementaire zorg. Je bent dus hartstikke nodig als therapeut. Hoe krijg je die doorverwijzing? Integraal sportarts en Con Amore-docent Ria geeft tips.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Hoe schrijf je een verslag aan de huisarts?

  Een verslag aan de huisarts over de behandeling van je cliënt kan enorm waardevol zijn voor het helingsproces van je cliënt. Maar hoe schrijf je zo'n verslag?

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  “Besef dat je werk levensveranderend is”

  Durf je de bedragen te vragen die jouw sessies werkelijk waard zijn? Werk je op tijden die je zelf fijn vindt? In andere woorden: werk je vanuit zelfliefde? “Je cliënten helpen vanuit een gevoel van eigenwaarde maakt je een betere therapeut”, benadrukt psycholoog, spiritueel businesscoach en Con Amore-docent Rose Jansen.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Kambo: een detox voor lichaam en geest

  In de Amazone gebruiken inheemse stammen al eeuwenlang Kambo als medicijn voor tal van fysieke en mentale kwalen. Ook in het westen wint het antibacteriële slijm van de groene boomkikker aan populariteit. Onze journalist Marijke van der Linde ondergaat een ritueel.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  “Voeding speelt grote rol bij mijn psoriasis”

  "Het begon met plekken op mijn oog en geslachtsdelen. Ik was net ‘ontdekt’ als model en kreeg ik de eerste opdrachten binnen. ‘Je hebt psoriasis, vier verschillende vormen’, zei de dermatoloog. Ik schrok me kapot." Pillen, zalfjes, lichttherapie - Roy Hulshof probeerde het allemaal. Niets hielp, totdat hij startte met een speciaal dieet.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  STAP-budget: volg een opleiding met €1000 korting

  Wil je Medische Basiskennis of Psychosociale Basiskennis volgen met €1000 korting? Dat kan met het STAP-budget. In dit artikel leggen we uit wat je nodig hebt om mee te doen, wanneer je in aanmerking komt, waar je geschikte opleidingen/trainingen/cursussen kunt vinden, welke stappen je moet zetten in het UWV portaal + 6 tips om je aanvraag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  5 Big Pharma documentaires die je niet mag missen

  We slikken wereldwijd steeds meer pillen. Is dat eigen wil of draait de marketingafdeling op volle toeren? Deze vijf documentaires geven elk op hun eigen manier een inkijk in de dubieuze wereld van de farmacie.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Kijktip: documentaire 'Heal' over het zelfhelend vermogen

  De documentaire 'Heal' maakt impact. De documentaire volgt director Kelly Noonan Gores tijdens haar zoektocht naar de genezende kracht van de eigen geest. ‘Heal’ laat zien hoe gedachten, geloofsovertuigingen en emoties invloed hebben op je gezondheid.

  Lees verder

  Download de studiebrochure

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Info
 • Bedrijf
 • Volg ons
 • Copyright © | Con Amore B.V. | 2023

  Wij gebruiken cookies op deze site om de gebruikerservaring te verbeteren.
  Lees hier hoe wij omgaan met deze data.